Cum te putem ajuta?

Îți mulțumim pentru interesul acordat produselor VELUX. Accesează link-urile din stânga și din josul acestei pagini pentru a găsi răspunsurile la cele mai frecvente întrebări legate de modul de achiziție a rulourilor VELUX prin intermediul magazinului online.

POLITICA DE CONFIDENŢIALITATE VELUX ROMÂNIA

Grupul VELUX respectă şi protejează confidențialitatea datelor dvs. În cele ce urmează, puteți citi despre felul în care prelucrăm datele dvs. personale.
Politica de Confidențialitate VELUX descrie gestionarea datelor furnizate sau colectate pe platformele noastre digitale, ceea ce oferă vizitatorului posibilitatea de a ne contacta și de a beneficia de serviciile noastre. Politica de Confidențialitate VELUX respectă Regulamentul General UE privind Protecția Datelor cu Caracter Personal 2016/679 („GDPR”) și legislația locală.
VELUX România SRL este răspunzătoare pentru colectarea, stocarea i procesarea datelor dvs. personale. Compania noastră mamă este VELUX A/S înregistrată în Danemarca cu numărul de înregistrare 30003519 cu sediul social la adresa Aadalsvej 99, 2970 Hoershom, Danemarca.

1. Bază legală pentru procesarea datelor 

Atunci când procesăm date personale în legătură cu un contract sau cu un potențial contract cu dvs., baza legală pentru procesare este faptul că acestea sunt necesare, pentru îndeplinirea contractului cu dvs. sau pentru a lua anumite măsuri, la cererea dvs., înainte de încheierea unui contract. Dacă baza legală pentru procesare este acordul dvs., aveți dreptul de a vă retrage acordul în orice moment, după cum se menționează în prezentul document, dar acest lucru nu afectează legitimitatea procesării datelor de către VELUX România SRL înainte de retragerea acordului dvs. În cazul în care dezvăluim date personale organelor de aplicare a legii sau altor organisme guvernamentale, acest lucru se face în baza faptului că avem obligația legală de a o face.

2. Motivul și scopul pentru care colectăm date cu caracter personal 

VELUX România SRL colectează următoarele categorii principale de date cu caracter personal, în vederea atingerii următoarelor scopuri principale:

2.1 Ca parte a operațiunilor generale ale VELUX
Colectăm date cu caracter personal ale persoanelor, clienților, furnizorilor (inclusiv ale unor terțe părți, furnizoare de servicii) și ale altor părți. Aceste date pot include numele persoanelor, detalii de contact și alte informații necesare pentru efectuarea operațiunilor de afaceri cu dvs. sau cu organizația dvs. 

2.2 Pentru a răspunde solicitărilor

Puteți decide să ne furnizați date personale, incluzând numele dvs., adresa de e-mail sau alte informații de contact când ne contactați prin telefon, e-mail, poștă sau folosind platformele noastre digitale. Aceste informații personale ne permit să răspundem solicitărilor privind chestiuni legate de produse VELUX, detalii privind măsurători și oferte de preț pentru montarea produselor VELUX, sau pentru stabilirea unei vizite de service pentru o fereastră sau pentru a răspunde unor reclamații în baza garanției VELUX. Informația furnizată poate fi transmisă către VELUX A/S sau către alte companii de vânzare VELUX, unor instalatori independenți sau unor distribuitori pentru a putea oferi asistență clienților în legătură cu solicitările lor sau pentru a asigura servicii sau o oferă de preț. 

2.3 Clienți şi potențiali clienți

Putem colecta datele personale ale clienților și ale potențialilor clienți, inclusiv nume, informații de contact, informați privind plata și carduri de credit, informații de credit şi alte informații care ne sunt necesare pentru efectuarea operațiunilor cu respectiva persoană sau organizație. Aceste informații pot fi dezvăluite distribuitorilor sau instalatorilor independenți și partenerilor de logistică în vederea procesării comenzii unui client, inclusiv în vederea stabilirii livrării produselor VELUX către clienți sau în vederea răspunsului la solicitări.

2.4 Dezvoltarea afacerii

Informațiile personale pe care ni le furnizați și informațiile personale pe care le colectăm pe platformele noastre digitate vor fi folosite pentru a crește nivelul de înțelegere a clientelor noștri și pentru a asigura o comunicare relevantă în toate aspectele relației dintre dvs. şi VELUX A/S. Datele personale vor fi folosite și pentru dezvoltarea de produse și servicii. 

2.5 Comunicări de Marketing

Pe baza acordului dvs., procesăm datele personale pentru a vă informa cu privire la operațiunile, produsele sau serviciile VELUX. 
Pentru îndeplinirea scopurilor menționate mai sus, creăm comunicare de marketing personalizată după preferințele și profilul dvs. și bazată pe datele dvs. de contact, istoricul navigării, informații despre serviciile accesate pentru a cumpăra sau pentru abonare, precum: nume, adresă, e-mail, număr de telefon, istoricul de achiziții, identificatori unici, precum: cookie ID sau ID-ul dispozitivului și istoricul navigării pe baza acestor ID-uri. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că această listă nu este exhaustivă, deoarece putem folosi orice informații personale colectate în timpul interacțiunii dvs. cu VELUX A/S și site-urile deținute, cu aplicațiile mobile, cu produsele și cu serviciile solicitate. 

Dacă nu doriți să primiți informații ulterioare, puteți să vă dezabonați ușor şi gratuit de la comunicarea noastră de marketing în orice moment. Pentru aceasta, veți găsi mijlocul de dezabonare pe site sau vă rugăm să trimiteți un email pe adresa protectiadatelor@velux.com, cu subiectul DEZABONARE. Dacă vă dezabonați de la comunicările de marketing, vom șterge datele dvs. personale în termen de două luni, dacă aceste date nu sunt procesate și în alte scopuri menționate în secțiunea 2.1-2.8.

2.6 Sondaje ale clienților și vizitatorilor 

Pentru a dezvolta produsele și serviciile noastre, putem colecta date personale de la vizitatorii platformelor digitale sau de la clienții noștri ca parte pentru desfășurarea sondajelor noastre. Vom procesa datele personale în scopul sondajelor doar dacă v-ați oferit acordul. În același timp, datele personale obținute prin intermediul sondajelor vor fi folosite în scopuri de marketing doar cu acordul dvs. 

2.7 Potențiali angajați și contractori

Atunci când o persoană aplică pentru ocuparea unei poziții în cadrul companiei sau încheie un contract cu noi, putem colecta anumite date personale, cum ar fi: numele, informații de contact, informații referitoare la istoricul de muncă, diplome de studii, verificări relevante de dosare și informații referitoare la interese profesionale. Acestea pot fi colectate direct de la persoana în cauză, de la un consultant de recrutări și de la angajatorii anteriori ai persoanei sau de la alte persoane, inclusiv din referințe și surse făcute publice. Aceste informații sunt folosite pentru a ne informa sau asista în luarea deciziei referitoare la a face o ofertă de angajare sau la încheierea unui contract cu persoana respectivă.
 
2.8 În vederea respectării legii

Putem colecta date personale conform cerințelor sau permisiunilor legii. Datele personale, precum și cele nepersonale colectate de noi, sunt considerate confidențiale și nu vor fi niciodată vândute sau cedate unor terțe părți, cu excepția cazurilor menționate în secțiunea 2 şi 4.

3. Cum colectăm datele dvs. personale

Colectăm datele personale pe care ni le furnizați atunci când solicitați produse, servicii sau informații de la noi, când vă înregistrați în vederea participării pe forumuri publice, chat sau alte activități pe platformele noastre digitale, când răspundeți la chestionare pentru clienți sau când interacționați în alt fel cu noi. Colectăm informații prin intermediul diferitelor tehnologii. Vezi politica noastră privind cookie-urile.

3.1 Link-uri la alte pagini web

Această pagină de internet conține linkuri către alte pagini de internet (cum ar fi Facebook, Google+, YouTube, Pinterest), cărora nu li se aplică Politica de Confidențialitate VELUX. Vă rugăm să țineți cont de faptul că nu ne asumăm alte pagini de internet şi conținutul acestora. Vă încurajăm să citiți politica de confidențialitate a fiecărei pagini de internet pe care o vizitați.

4. Transmiterea datelor dvs. către alte companii

Compania noastră face parte din Grupul VELUX care activează la nivel global.

Este posibil să distribuim informațiile tale personale intern, în Grupul VELUX, dar doar dacă este absolut necesar pentru a îndeplini scopul pentru care procesăm datele personale. Toate entitățile Grupului VELUX au semnat între ele un Acord de Prelucrare a Datelor prin care se asigură că se folosesc aceleași proceduri de prelucrare a datelor, păstrând astfel același nivel de securitate a datelor la nivel de Grup.
Putem transmite datele dvs. către părți terțe, precum:
Parteneri de afaceri, furnizori și sub-contractori cu care colaborăm, de exemplu, pentru livrări sau servicii pentru clienții finali, suport pentru site sau găzduire site-uri.
Furnizori de tehnologii, precum date analitice, tehnologii de tracking, targetare și re-targetare și furnizori de motoare de căutare care ne ajută la îmbunătățirea și optimizarea platformelor noastre.
Agenții și rețele de publicitate care solicită date pentru a selecta și a oferi reclamele relevante pentru dvs și alții clienți, dacă v-ati oferit acordul.
Site-uri despre rețele sociale, dacă e nevoie pentru procesare și dacă v-ați dat acordul
Alte părți terțe pentru a asigura siguranța și securitatea datelor clienților noștri, pentru a proteja drepturile și proprietatea noastră în scopul respectării procedurilor legale sau în alte cazuri, dacă noi considerăm că furnizarea datelor este cerută de lege.
În cazul colaborării cu furnizorii de servicii externe, semnăm un acord pentru procesarea datelor cu referire la modalitatea de procesare a acestora de către furnizori. Acestor furnizori de servicii li se interzice folosirea datelor personale oferite de dvs. pentru alte scopuri decât cele pentru care au fost solicitate de către noi sau sunt cerute de lege. 
Datele dvs. personale sunt stocate pe servere localizate pe teritoriul Uniunii Europene.
Recipienți din afara UE:
Când folosim sau transmitem datele dvs. personale în afara Uniunii Europene, folosim clauze contractuale standard, aprobate de Comisia Europeană, adoptăm alte mijloace care se supun legii Uniunii Europene pentru a asigura protecția esențială a datelor dvs, sau vom obține acordul dvs.

5. Controlul și deciziile dumneavoastră

Vă oferim posibilitatea de a exercita o anumită măsură de control și anumite decizii referitoare la colectarea, folosirea și transmiterea datelor dvs. personale. În conformitate cu legislația locală, nivelul dvs. de control şi decizie poate cuprinde:

Puteţi modifica deciziile dvs. în ceea ce priveşte abonările la newslettere și alerte
Puteţi decide dacă primiţi comunicări de marketing de la noi despre produse şi servicii, care credem că v-ar interesa
Puteţi decide dacă putem transmite datele dvs. personale altor companii pentru ca acestea să vă poată trimite comunicări de marketing referitoare la produsele şi serviciile lor
Puteţi decide dacă doriţi să primiţi reclame targetate de la reţele de publicitate, data exchanges, analitice de marketing şi alţi furnizori de servicii
Puteţi solicita accesul la datele dvs. personale pe care le stocăm pentru a corecta informaţiile incorecte sau incomplete şi, în anumite împrejurări, puteţi solicita ca datele pe care le stocăm să fie transferate unui alt controlor, accesul la ele să fie restricţionat sau ca acestea să fie şterse din registrele noastre („Drepturile persoanei vizate”). De asemenea, aveţi dreptul să obiectaţi faţă de procesarea datelor dvs. personale de către noi.
Puteţi exercita controlul şi puteţi lua decizii sau puteţi solicita accesul la datele dvs. personale, contactând serviciul de Relaţii cu Clienţii, Responsabilul Local pentru Confidenţialitate la adresa de e-mail protectiadatelor@velux.com sau urmând instrucțiunile furnizate în comunicările care v-au fost trimise. Vă rugăm să țineți cont de faptul că dacă nu ne permiteți să colectăm date personale de la dvs., este posibil să nu putem să vă furnizăm anumite produse şi servicii şi este posibil ca unele din serviciile noastre să nu poată ţină cont de preferințele sau interesele dvs. Dacă aveți întrebări referitoare la datele personale specifice despre dvs. pe care le procesăm sau reţinem, vă rugăm să contactaţi Serviciul de Relaţii cu Clienţii sau Responsabilul Local pentru Confidenţialitate la adresa de e-mail protectiadatelor@velux.com.  

Vom răspunde solicitării dvs. de a vă exercita oricare dintre drepturile dvs. în termen de 1 lună, dar avem dreptul de a prelungi acest interval cu două luni. Dacă vom prelungi intervalul de răspuns, vă vom informa în termen de 1 lună de la data solicitării dvs. 

6. Securitatea, integritatea şi reținerea datelor

Securitatea, integritatea şi confidențialitatea datelor dvs. personale sunt deosebit de importante pentru noi. Am implementat măsuri tehnice, administrative şi de securitate fizică ce sunt menite să protejeze datele dvs. personale de acces, de accesul, folosirea sau modificarea lor neautorizată. La anumite intervale, ne revizuim procedurile de securitate pentru a include tehnologii şi metode adecvate de dată recentă. Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că, în ciuda celor mai bune eforturi ale noastre, nicio măsură de securitate nu este perfectă sau impenetrabilă.
Vom reține datele dvs. personale atâta timp cât este necesar pentru îndeplinirea scopurilor menționate în prezenta Politică de Confidențialitate VELUX cu excepția cazului în care o perioadă mai îndelungată de reținere este cerută sau permisă prin lege. În mod regulat, vom împrospăta informațiile pentru a ne asigura că acestea sunt actuale.

7. Modificări la Politica de Confidențialitate VELUX 

Ocazional, putem modifica prezenta Politică de Confidențialitate VELUX pentru a cuprinde cele mai recente tehnologii, practici din industrie, cerințe de reglementare sau pentru alte scopuri. Întotdeauna vom posta cea mai recentă versiune pe platformele noastre digitale. De aceea, vă sfătuim să citiți cu regularitate Politica de Confidențialitate. În situațiile în care suntem obligați prin lege, vom obține acordul dvs.

8. Observații şi întrebări

Dacă aveți observații sau întrebări referitor la Politica de Confidențialitate VELUX, vă rugăm să ne contactați la telefon 0268-402740 sau pe email protectiadatelor@velux.com.
Puteți depune o plângere referitoare la felul în care procesăm datele dvs. personale. Ne puteți contacta folosind informațiile de contact menționate la sfârșitul prezentei Politici de Confidențialitate. În cazul în care se face o plângere, numele şi informațiile de contact ale reclamantului trebuie comunicate către VELUX România S.R.L. Vom investiga reclamația şi vom răspunde în termen de 1 lună. În cazul în care considerați că nu am rezolvat în mod satisfăcător reclamația dvs., puteți depune o plângere la:
Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
B-dul G-ral Gheorghe Magheru, nr. 28-30,
Sector 1,  București, România, 
e-mail: anspdcp@dataprotection.ro

9. Informații de contact

Date de contact:
Telefon: +40268402740, +40799171480
E-mail: protectiadatelor@velux.com 
Această pagină de internet este deținută și operată de către VELUX România SRL.
Prezenta Politică de Confidențialitate a fost actualizată în luna august 2020.